ΚοινωνίαΣημαντικότερα

150 Τσέχοι τουρίστες προφυλάχθηκαν από την πυρκαγιά από τους πυροσβέστες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

 

 

 

Με προτάσεις για έμπρακτη βοήθεια προς την περιοχή των Μεγάρων επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης το Δημαρχείο ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας,  κ. Τζάν Μπόντι.

Πακέτο οικονομικής κάλυψης αναγκών του πυροσβεστικού κέντρου Μεγάρων, καθώς και συνεργασία μεταξύ δήμων σε θέματα τεχνογνωσίας, είναι οι δύο προτάσεις που συζητήθηκαν από τις δύο πλευρές.  Όπως είπε ο Τσέχος πρέσβης στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μεγαρέων, είναι ευγνώμων για την φιλοξενία και την προστασία των 150 Τσέχων τουριστών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς την προηγούμενη εβδομάδα στην Κινέτα, από τους πυροσβέστες. «Ήρθαμε να ευχαριστήσουμε τους πυροσβέστες για την προσφορά τους. Είμαστε ευγνώμονες για τη φιλοξενία που προσφέρετε σε εμάς και στους επισκέπτες από την  Τσεχία».

 

 

Για το λόγο αυτό, υπάρχει ένα χρηματικό πακέτο από την Τσεχική Δημοκρατία, το οποίο προορίζεται για την κάλυψη άμεσων αναγκών του πυροσβεστικού κέντρου Μεγάρων.

«Παρακολουθήσαμε με αγωνία τον αγώνα που δώσατε και στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες. Ήρθαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη σε αυτόν τον αγώνα, και θα είμαστε χαρούμενοι αν αναπτυχθεί συνεργασία και σε επίπεδο δήμων μεταξύ των δύο χωρών γιατί λόγω και των κλιματικών αλλαγών που ζούμε χρειάζεται η τεχνογνωσία του κάθε ενός».

Η επιλογή της περιοχής μας, έγινε καθώς αρκετοί τουρίστες – μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο κ. Μπόντι- την επισκέπτονται,  και είναι γνωστός ταξιδιωτικός προορισμός «ο αυξανόμενος αριθμός Τσέχων τουριστών που έρχονται στην περιοχή δείχνει την φιλοξενία που είναι παγκοσμίως γνωστή» είπε χαρακτηριστικά.

«Η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια είναι επιβεβλημένη» είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεγαρεών, συμπληρώνοντας: «Όλη η γη είναι πλέον ένα χωριό. Πρέπει να βοηθάμε και να νοιώθουμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Στον ανθρώπινο πόνο δεν χωρούν συναισθήματα, παρά μόνο αλληλοβοήθεια», τονίζοντας ότι κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

 

 

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων

Ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους πυροσβέστες

 

 

Σήμερα 01/08/2018 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων υποδέχτηκε τον  Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας κ Jan Bondy, προκειμένου να δεχτεί της ευχαριστίες της  Δημοκρατίας της Τσεχίας , για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς στην Κινέττα Μεγάρων την 23/07/2018 , καθώς στην εν λόγω περιοχή παραθέριζαν πολίτες της Δημοκρατίας  της Τσεχίας.

Επίσης μας εξέφρασε την επιθυμία του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας να προβεί σε έμπρακτη στήριξη της Π.Υ. Μεγάρων, καλύπτοντας ανάγκες που θα ενδυναμώσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της.

 

Στην συνάντηση παρευρέθησαν

  • κ. Jan Bondy Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary
  • κ. Milan Fisher Deputy Head of Mission
  • Δκτης Διοίκησης Π.Υ. Δυτ. Αττικής Αρχιπύραρχος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος
  • Δκτης Π.Υ. Μεγάρων Επιπυραγός Δημήτριος Καϊάφας
  • Υποδκτης Π.Υ. Μεγάρων Επιπυραγός Γεώργιος Αρτινιός

 

 

 

 Ο  Διοικητής

                                                                         Δημήτριος Θ. Καϊάφας 

                                                                                 Επιπυραγός

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λ. Κοσμόπουλος: “Η ευθύνη είναι δική μου. Η ευκαιρία για όλους μας”

Ανοιχτά για ζέστη τα ΚΑΠΗ Μεγάρων, Ν. Περάμου, Κινέττας

Δηλώσεις ζημιάς φυτικής παραγωγής στον ΕΛΓΑ

Aleka Stamatiadi