Ε: Περιμένατε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του συνδυασμού σας; Τι οδήγησε σε αυτή τη διαφορά; Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;
Σ.Κ: Σαφέστατα σε μια εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για το αποτέλεσμα. Η αλήθεια, όμως, είναι πως το περιμέναμε γιατί καθημερινά διαπιστώναμε την αγωνία των συμπολιτών μας για αλλαγή, αλλαγή της οποίας οι εκφραστές ήμασταν εμείς. H διοίκηση Μαρινάκη υπέπεσε σε αλλεπάλληλα σφάλματα κι απομακρύνθηκε γρήγορα απ’ όσα πρέσβευε το 2010 σε αντίθεση με τον κ. Σταμούλη, ο οποίος έμεινε πιστός στις αρχές του, διατύπωσε ρεαλιστικό πολιτικό λόγο και καταφερε να πεισει τους συμπολίτες μας για το άρτιο και άκρως εφαρμόσιμο πρόγραμμά του. Η μεγάλη διαφορά που σημειώθηκε κι η απώλεια σχεδόν του 20% των ψήφων του συνδυασμού Μαρινάκη σε σχέση με τη 2η Κυριακή του 2010 ήταν απόρροια αυτών ακριβώς των παραμέτρων.
Ε: Πως είναι η επόμενη μέρα των εκλογών;
Σ.Κ: Παρά τη μεγάλη μας νίκη η χαρά φθίνει μέρα με τη μέρα και τη θέση της παίρνει η ευθύνη για να κάνουμε πράξη το δύσκολο έργο που μας ανατέθηκε από το λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Πρώτο μας μέλημα είναι η αντικειμενική καταγραφή της καταστασης που παραλαμβάνουμε σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουμε περαιτέρω το σχεδιασμό μας.
Ε: Πώς σχολιάζετε την ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη μετά τις εκλογές;
Σ.Κ: Ήταν μια ανακοίνωση καθρέφτης της συμπεριφοράς του απερχόμενου δημάρχου. Όπως κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν διείδε τη λανθασμένη πολιτική που ακολούθησε, έτσι και μετά την ήττα του δε διακρίνει τις ουσιαστικές αιτίες της. Δύο ημέρες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, αντί να προχωρήσει στην αυτοκριτική του για την ήττα, έψαξε τους υπαίτιους της σε αυτούς που αποχώρησαν από το συνδυασμό του.
Ε: Μια πενταετία στο Δήμο Μεγαρέων «ανοίγεται» μπροστά στη διοίκηση της «Ένωσης Πολιτών». Πώς σκέφτεστε αυτά τα χρόνια;
Σ.Κ: Η πενταετία είναι αρκετό διάστημα για να διαφανούν σημαντικές αλλαγές στο Δημο. Με φαντασία και διαφάνεια θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για ν’ αποκτήσουν τα Μέγαρα μορφή σύγχρονης πόλης του 21ου αιωνα. Μια πενταετία, στη διάρκεια της οποίας στοίχημά μας είναι να δουλέψουμε ακατάπαυστα για το καλό της πόλης σε άρρηκτη συνεργασία με τους συμπολίτες μας.
Ε: Προσωπικά, εσείς σε ποιον τομέα θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε;
Σ.Κ: Ως αιρετός, θεωρώ ότι πρέπει να προσφέρει κανείς τοσο στο επιστημονικό – επαγγελματικό του αντικείμενο όσο και στην άσκηση εποικοδομητικής πολιτικής. Επιθυμώ να προσφέρω στο πεδίο μου αλλά και στην ενδυνάμωση θεσμών που είχαν ατονήσει ή δε λειτουργούσαν αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια με την επίδειξη εκ μέρους μου αμερόληπτης πολιτικής βούλησης.