Πολιτισμός Σημαντικότερα

“Μέγαρα-Κοιτίδα Ελληνισμού”: Παρουσίαση λευκώματος του Δήμου Μεγαρέων

Μια νέα πολυτελή έκδοσή του παρουσιάζει ο Δήμος Μεγαρέων, ένα λεύκωμα υπό τον τίτλο “ΜΕΓΑΡΑ, Κοιτίδα Ελληνισμού”. Η έκδοση περιέχει πολλά στοιχεία από την αρχαία και ακόμα περισσότερα από την σύγχρονη ιστορία του Δήμου Μεγαρέων.

«Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση 305 σελίδων, με δερματόδετο εξώφυλλο, που εκτυπώθηκε και με την ευγενική χορηγία του κ. Θανάση Μαρτίνου, Διοικητού του Αγίου Ορους,  δωρητή – ευεργέτη κι επίτιμου δημότη Μεγαρέων μέσω της ΑΜΚΕ πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ,  σε 2500 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν δωρεάν για την προβολή του τόπου και του Δήμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Τα κείμενα, που περιλαμβάνονται στα περιεχόμενα είναι ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια της Δρ Ελένης Βελώνη, Ιστορικού με την συνεργασία επιστημονικών συνεργατών όπως ο κ. Δημήτριος (Τζίμης) Ηλίας, συλλέκτης Μεγαρικής Λαογραφίας, η Κα Κατερίνα Καλλιαμπάκου, ιστορικός, ο κ. Δημήτριος Κίτσιος Μ.Α. η Αρχαιολόγος Κα Αφροδίτη Μαυρογονάτου, ο Ιστορικός κ. Γιώργος Μιγαδάκης, ο Ιστορικός – Αρχαιολόγος κ. Νίκος Παπανδρέου και ο Δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γιάννης Γκίνης.

Το περιεχόμενό του περιλαμβάνει και μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα, την οποία έχει αποδώσει ο κ. Αλέξανδρος Τσουρής,  ολοκληρώθηκε με την Γενική Εποπτεία Έκδοσης της Δημοτικής Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Κας Λένας Ρήγα και του  Ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γιάννη Γκίνη.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παραστούν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και η Υφυπουργός Κα Σοφία Ζαχαράκη».

Το λεύκωμα διανέμεται δωρεάν και θα διανεμηθεί στους παρευρισκομένους ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Μεγαρέων την Κυριακή 9 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεγαρέων. Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι  το λεύκωμα εξέδωσε ο Δήμος Μεγαρέων στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των μελών της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Κας Μαριλίας Ηλία και των μελών της Χορωδίας των φίλων της Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Μεγάρων, υπό την διεύθυνση του κ. Δημήτρη Μούσουρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων: Τι θα αποφασίσει

Προσοχή στις μετακινήσεις

Aleka Stamatiadi

Επιστροφή στα σχολεία για μαθητές γυμνασίου, Α-Β’ Λυκείου